Selecteer een pagina

OVER ONS

Ieder mens heeft haar, zijn eigen verhaal. Wij vinden dat ieder mens centraal moet staan en niet in hokjes denken en ook niet in onmogelijkheden maar altijd vanuit mogelijkheden. Wij willen mensen verbinden met elkaar. En we willen vooral luisteren naar wat jij graag wil.

Van Ziekte naar gezondheid

In de zorg is men bezig om mensen te genezen van een ziekte, wij willen die brug bouwen van ziekte naar gezondheid

Kamers

Workshops

Vergaderzalen

ONS VERHAAL

De droom van Zenderen: (Na)zorg van mensen. Heel Helder.

Door ziekte bij ons zelf en bij onze naasten hebben we lange paden belopen in diverse ziekenhuizen. Dit gegeven heeft onze ogen geopend om een verschil te maken in de gezondheidszorg. Wij zien dat mensen geen nummertje zijn, maar een persoon. Ze zijn geen patiënt en hoeven niet “geholpen” te worden. Ze zijn mens en wij geven hen een hand om op eigen kracht een betere en gezondere versie van henzelf te worden. Oftewel: “onze missie is om de zorg een stukje menselijker te maken.”
Heel helder. Heel van genezen/ gezond maken en helder van dat we daar heel transparant in zijn.

ONS TEAM

Louis Oude Weernink

Louis Oude Weernink

Zwanenhof kenner

Louis is onze wandelende wikipedia. Hij is al zo’n 30 jaar betrokken bij de Zwanenhof en is onze vliegende kiep. Hij is altijd te strikken voor een mooie rondleiding door ons gebouw en beantwoord hierbij al je vragen.

Ria

Ria

Vrijwilliger (kruiden)tuin

Ria is dé vrijwilliger van de Zwanenhof. Een fantastische vrouw waar de Zwanenhof veel aan te danken heeft, nu en in het verleden. Ze verzorgt met veel plezier haar groente en kruidentuin die onderdeel uitmaken van de grote tuin van de Zwanenhof.

Linda Helder

Linda Helder

Verpleegkundige

Linda Helder is verpleegkundige. Ze toont respect  voor de mens en maakt makkelijk contact met verschillende doelgroepen. Ze probeert vanuit het gezichtspunt van de ander te kijken. Het gaat Linda om luisteren, empathie, acceptatie en echtheid. Tevens is ze gek op dieren.

Ronald Helder

Ronald Helder

Initiatiefnemer

Ronald heeft een visie op de ontwikkeling van de gezondheidzorg zowel uit zijn persoonlijke en zakelijke ervaringen.

Vanaf 2001 verloor hij in vier jaar tijd twee dochters en werd zijn vader gediagnosticeerd met Alzheimer. Hierdoor kwam hij intensief met de gezondheidszorg in aanraking en raakte hij ervan overtuigd dat het structureel anders moet en kan in deze sector.

Hij probeert de kwaliteit van de zorg te verbeteren door het ‘hokjesdenken’ te doorbreken en verbindingen te leggen. Ronald wil zijn zorgvisie samen met anderen in Zenderen realiseren.

Lisanne Spaander

Lisanne Spaander

Initiatiefnemer

Lisanne Spaander (23j) is ervaringsdeskundige en genezen van botkanker. Zij is een mediapersoonlijkheid die haar ervaringen heeft verwerkt in een boek (Vechtersbaas) en haar liedjes. In 2018 kreeg ze de Kika Award en zij is ambassadeur van het Prinses Maxima Centrum.

Lisanne levert een direct bijdrage aan de realisatie van het Zorghotel en als boegbeeld heeft zij een goed netwerk met directe toegang tot o.a. diverse Ministeries, de Nederlandse Zorgautoriteit en KWF en Kika ( https://lisannespaander.nl).

Chatilla van Grinsven

Chatilla van Grinsven

Ambassadeur

Chatilla van Grinsven is topbasketbalster, heeft een master in politicologie en is lijstduwer van de Partij voor de Dieren. Chatilla vindt het belangrijk om naast haar sportieve kant ook haar sociale gezicht te laten zien. Als ambassadeur is ze betrokken bij de Zwanenhof. Zie hier een leuk interview met Ronald bij de opening van de Zwanenhof. 

Rien Roeleveld

Rien Roeleveld

Coordinator & Initiatiefnemer hof 32

Rien is een ontwikkelaar van mens, teams, organisaties en arbeid. Hij heeft een sportieve, sociaal psychologische achtergrond in combinatie met opleidingen op het gebied van management, zowel op gebied van samenwerkingsbegeleiding, teamontwikkeling als cultuurtrajecten.
Rien is gefascineerd door het ontwikkelen van het individu en het op basis van bewustwording letterlijk in beweging zetten van mens, teams en organisaties.

Erik Zuideveld

Erik Zuideveld

Hoofd Facilitaire zaken

Erik regelt alle facilitaire zaken rond de Zwanenhof. Hij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en er piek fijn uit ziet!

Jacqueline Tuitman

Jacqueline Tuitman

Verpleegkundige en accountmanager

Jacqueline is verpleegkundige en heeft ervaring met verschillende doelgroepen. Voor haar staat de mens achter de ziekte of aandoening centraal. Zij is respectvol, empathisch, doelgericht en denkt in oplossingen.

Ook is Jacqueline ervan overtuigd dat digitale interventies ondersteunend kunnen zijn in de zorg. Zij is daardoor ook actief betrokken bij de ontwikkeling en inzet van de digitale stamtafel (www.stamtafel.nl) binnen zorgorganisaties (extra en intramuraal), dorpen en wijken.

Ook binnen De Zwanenhof zal de Stamtafel een centrale rol krijgen.

Zwanenhof tuin

Samenwerkingen

Er zijn inmiddels tientallen instanties, overheden en bedrijven die zich hebben aangesloten om De Droom van Zenderen werkelijkheid te laten worden. Gemeentes, opleidingen, zorgspecialisten, ziekenhuizen, bouwbedrijven, voedsel- en voedingsketens, Universiteit en veel omwonenden zien de plannen zitten.