Voor ieder mens die op zoek is naar gezondheid

De droom van Zenderen

Voor rust bij burn-out, herstel na kankerbehandeling tot dagbesteding van lichtgehandicapten met de samenwerking van studenten. Mensen die andere mensen ondersteunen en waar veel aandacht is voor technologie (e-Health) om iedereen een handje te helpen. De Zwanenhof in Zenderen heeft een totale oppervlakte van 6200m2, met tientallen kamers, behandelkamers en zelfs appartementen. Er komt een restaurant en terrassen rondom het huis. Om te ontmoeten, elkaar op te zoeken en gezelschap te houden. Zowel binnen als buiten. Ook mensen die een dagje erop uit zijn, zijn welkom op de horeca-plekken. Er is veel ruimte rondom het complex voor onze ‘Beweeg en Beleeftuin’; voor ontspanning, sporten, herstellen, onderwijs en om zorg te verbinden.

In de zorg is men bezig om mensen te genezen van een ziekte, wij willen die brug bouwen van ziekte naar gezondheid

Zwanenhof
Heel Helder

Onze missie is om de zorg een stukje menselijker te maken

Door ziekte bij ons zelf en bij onze naasten hebben we lange paden belopen in diverse ziekenhuizen. Dit gegeven heeft onze ogen geopend om een verschil te maken in de gezondheidszorg. Wij zien dat mensen geen nummertje zijn, maar een persoon. Ze zijn geen patiënt en hoeven niet “geholpen” te worden. Ze zijn mens en wij geven hen een hand om op eigen kracht een betere en gezondere versie van henzelf te worden. De zorg is versnipperd geraakt in verschillende eilandjes die steeds verder van elkaar wegdrijven in onze huidige tijd. Vandaar dat onze droom is om de eilandjes samen te voegen tot één groot land. Onze visie is om een plek te creëren waar diverse groepen samen zijn en samenwerken. Het personeel in de zorg in samenwerking met studenten. De horeca in samenwerking met de dagbesteding van licht verstandelijk beperkte mensen, mensen met een afstand tot arbeidsmarkt, dementie, vrijwilligers. Wij willen deze mensen het gevoel geven dat ze echt nuttig zijn en zo een mooie dag kunnen hebben. Zodat ook zij het gevoel hebben er echt bij te horen in onze maatschappij.

Wij zijn allemaal Helder

Het Zwanenhof team

Wij vinden dat ieder mens centraal moet staan en je niet in hokjes moet denken. Ook niet in onmogelijkheden, maar altijd vanuit mogelijkheden.

Ronald Helder

Ronald Helder

Initiatiefnemer

Hij probeert de kwaliteit van de zorg te verbeteren door het ‘hokjesdenken’ te doorbreken en verbindingen te leggen. Door verschillende gebeurtenissen in zijn privéleven kwam hij intensief met de gezondheidszorg in aanraking en raakte hij ervan overtuigd dat het structureel anders moet en kan in deze sector.

Louis Oude Weernink

Louis Oude Weernink

Zwanenhof kenner

Louis is onze wandelende Wikipedia. Hij is al zo'n 30 jaar betrokken bij de Zwanenhof en is onze vliegende kiep. Hij is altijd te strikken voor een mooie rondleiding door ons gebouw en beantwoord hierbij al je vragen.

Ria

Ria

Vrijwilliger (kruiden)tuin

Ria is dé vrijwilliger van de Zwanenhof. Een fantastische vrouw waar de Zwanenhof veel aan te danken heeft, nu en in het verleden. Ze verzorgt met veel plezier haar groente en kruidentuin die onderdeel uitmaken van de grote tuin van de Zwanenhof.

Erik Zuideveld

Erik Zuideveld

Hoofd Facilitaire zaken

Erik regelt alle facilitaire zaken rond de Zwanenhof. Hij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en er piekfijn uitziet!

Linda Helder

Linda Helder

Verpleegkundige

Linda Helder is verpleegkundige. Ze toont respect voor de mens en maakt makkelijk contact met verschillende doelgroepen. Ze probeert vanuit het gezichtspunt van de ander te kijken. Het gaat Linda om luisteren, empathie, acceptatie en echtheid. Tevens is ze gek op dieren.

Chatilla van Grinsven

Chatilla van Grinsven

Ambassadeur

Chatillia van Grinsven is top basketbalster, heeft een master in politicologie en is lijstduwer van de Partij voor de Dieren. Chatilla vindt het belangrijk om naast haar sportieve kant ook haar sociale gezicht te laten zien. Als ambassadeur is ze betrokken bij de Zwanenhof.

Jacqueline Tuitman

Jacqueline Tuitman

Accountmanager

Jacqueline is verpleegkundige en heeft ervaring met verschillende doelgroepen. Voor haar staat de mens achter de ziekte of aandoening centraal. Ook Jacqueline is ervan overtuigd dat digitale interventies ondersteunend kunnen zijn in de zorg. Zij is daardoor ook actief betrokken bij de ontwikkeling en inzet van de Digitale Stamtafel binnen zorgorganisaties, in dorpen en wijken.

Krachten bundelen

Samenwerkingen

Er zijn inmiddels tientallen instanties, overheden en bedrijven die zich hebben aangesloten om "De Droom van Zenderen" werkelijkheid te laten worden. Gemeentes, opleidingen, zorgspecialisten, ziekenhuizen, bouwbedrijven, voedsel- en voedingsketens, Universiteit en veel omwonenden zien de plannen zitten.

Betrokken blijven

Laatste nieuws

Ook de gemeente Borne vangt vluchtelingen uit Oekraïne op

Ronald Helder, eigenaar van de Zwanenhof, gezondheidscentrum en voormalig retraitecentrum te Zenderen, is te gast. Hij vertelt over het initiatief dat genomen is om Oekraïners op te vangen.

Natuurinclusieve producten op de menukaart bij het GezondheidHuis

Wij spraken met natuurboer Winny van Buuren. Het verbouwen van verschillende groenten en kruiden is een fijne manier om de mensen die verblijven in het GezondheidHuis te voorzien van dagbesteding en ontspanning.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen in het GezondheidHuis

In het GezondheidHuis is Rien Roeleveld van at.groep actief bezig met de re-integratie van verschillende mensen. De at.groep ondersteunt werkgever, werknemer, hulpbehoevende en uitkeringsgerechtigde in hun situatie.

Zwanenhof Zenderen: Heel helder helen

In dit oude klooster kunnen we met de nieuwste technieken (e-Health) mensen opvangen die niet(meer) in het ziekenhuis horen, maar nog ondersteuning nodig hebben voordat ze naar huis kunnen om verder te revalideren.

Chatilla van Grinsven interviewt Ronald Helder over opening GezondheidHuis

Op woensdag 1 september gaf Ronald Helder het startsein tijdens de opening voor het GezondheidHuis op locatie De Zwanenhof in Zenderen.

Benefiet concert - Oekraïense koor in de Zwanenhof

Maria Bolduyeva (de dirigente van het Oekraïense koor in de Zwanenhof), haar echtgenoot en haar zus verzorgen op zaterdag 20 augustus om 20.00 uur een boeiende muzikale avond in de Kapel van de Zwanenhof.

Maarten Overeem

Innovatie in de zorg is zijn grootste passie en droom

Ronald is een topper in het bij elkaar brengen van de juiste mensen op de juiste tijd. Zo creëert hij kansen voor de mensen om hem heen en voor de zorg. Innovatie in de zorg is zijn grootste passie en droom.


Maarten Overeem